Carrot-appelcake.

Carrot-appelcake.

Geplaatst op

Het is herfst! Koude dagen, regen, wind en snel donker! Bij de herfst denk ik aan appel, kaneel, kortom: allemaal warme geuren. Zoals in deze cake...

Hij is lekker vol van smaak en snel klaar :)

Voor een bakblik van 20x20 cm heb je nodig

  • 3 kleine Elstars
  • 150 gram geraspte wortels
  • 150 gram zachte roomboter
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el kaneel
  • 2 el pecannoten
  • 2 el cranberry's
  • 5 el melk

Verwarm de oven voor op 180 graden,

Klop de suiker luchtig samen met de boter. Voeg de eieren toe en klop door.

Ondertussen....

Rasp de appels (met schil) tot je een klokhuis overhoudt. Doe dit ook voor de wortels.

Meng dit met de kaneel, cranberry's en pecannoten.

Meng het zelfrijzende bakmeel door het beslag en voeg ook 4-5 el melk toe.

Voeg het appel-wortelmengsel toe en meng even door met een spatel.

Schep het beslag in een cakeblik en bak de cake in 30-35 min goudbruin.

Garneer met een laag monchou (bijvoorbeeld) en geniet...