Champignon-roomsoep.

Champignon-roomsoep.

Geplaatst op

Een heerlijk voorgerechtje voor de feestdagen of smul van deze romige soep met deze druilerige dagen. Ik loop al de hele week rond met het idee dat ik deze soep wil, geen idee… het zal wel iets hormonaals zijn. Of het komt door al die regen? Of door de kerstdrukte, zin om lekker cozy in te keuken te staan. Hij is in ieder geval gemaakt. Confession; ik ben altijd dol geweest op de soep uit die zakjes. Je weet wel, iets met 16 uur 😉! Daar is de champignonversie mijn favo van. Correctie, was… nu maak ik hem lekker zelf.

Voor 2 grote kommen of 4 kleine kommetjes heb je nodig

  • 150-200 gram (kastanje) champignons
  • 800 ml paddestoelenbouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 knoflookteentje
  • 3 grote eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel olie

Schenk de olie in de pan. Ontdoe de knoflook van het velletje en snij deze fijn. Rits de tijmblaadjes van het takje af. Bak de knoflook samen met de tijm rustig aan in de olie. Veeg de champignons (indien nodig) schoon en snij ze in plakjes. Bak deze gedurende 5 minuten mee in de olie. Schenk dan de bouillon erbij in de pan, even roeren. Tot slot voeg je de creme fraiche toe.

Het ziet er een beetje uit alsof het schift, maar dat komt meer door het temperatuurverschil. Dit kan geen kwaad. Je kan het eventueel zeven.

Enjoy!