Cheeseburger.

Cheeseburger.

Geplaatst op

Hele week druk geweest? Zin in wat lekkers, maar steeds niet in huis? Of zin in vlees!?

Of wil je gewoon een burger, maar niet van de MacD? Of of of... zin in dat stukje comfortfood op jouw bordje! Maak dan deze cheeseburger! Lekker hoor ;)!

Voor twee personen heb je nodig

  • Twee broodjes
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 1 fijngesneden knoflookteen
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn, basislijn of oregano
  • Zout en peper
  • 1 eidooier
  • 2 plakjes (belegen of oude) kaas of goede cheddarkaas
  • Als topping, denk aan huisgemaakte uienchutney

Zelf je broodjes maken? Klik dan hier!

Meng het rundergehakt met de knoflook, ketchup, kruiden, eidooier en zout e/o peper. Natuurlijk kun je hier variƫren met je kruiden. Liever wat meer ui? Of juist stukjes feta door je burger? Of blokjes olijf, kaas of iets anders!

Verdeel het gehakt in 2 goede ronde schijven van 2-3 cm dik. Zo heb je een lekkere dikke burger. Bak de burgers in een grillpan of koekenpan bruin tot de gewenste gaarheid.

Circa 3 min per kant voor een beetje roze binnenkant, en ik denk zo een 6-7 min per kant voor een doorbakken burger

Leg als de burgers bijna klaar zijn een plakje kaas (belegen kaas of goede plak cheddar) op de burger en laat eventjes beetje warm worden. Halveer het broodje en beleg je broodje naar wens.

Wij kozen voor een beetje ketchup, burger erop en dan lekker een beetje huisgemaakte uienchutney.

Eet smakelijk!