Cheesecake met kwark en mango

Cheesecake met kwark en mango

Geplaatst op

Een cheesecake maar dan zonder kaas?! Het kan echt! Ik maakte deze taart al eens (of nouja, een soort gelijke cake) voor het afstuderen van mijn lieve zusje. Heerlijk ja, maar doordat kwark nogal wat vocht bevat was de taart ook wat nattig.

Ik heb er even over nagedacht hoe ik dit kon veranderen. Meer meel of toch minder kwark + andere verhouding… Het werd dit hersenspinseltje en ik vond het heerlijk!

Hij is wat romig, maar niet zo machtig als een cheesecake. Ook is de cake vetvrij dus je kan eindeloos genieten of in ieder geval twee stukjes opeten. Nieuwsgierig? Snel maken!

Voor 1 cake van 23 cm doorsnede

  • 500 gram magere kwark
  • 1 mango (geschild en in stukjes)
  • 1 banaan
  • 1.5 el (kokosbloesem)suiker
  • 5 goede el kokosmeel
  • 1 el bloem
  • 2 eieren
  • optioneel: handje bosbessen

Bodem

  • 150 gram volkorenkoekjes
  • 1 tl boter

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Maal de koekjes samen met de boter fijn in de keukenmachine. Het wordt eerder kruimelig dan een bodem, maar dit is niet erg. Giet dit mengsel op de bodem van je springvorm.

Nu de ‘cake’. Verwarm alvast de oven voor op 160 graden Celsius.

Meng alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine. De mango moet lekker fijn zijn.

Giet dit beslag op de koekjesbodem en sprenkel de bosbesjes op de taart.

Bak je taart in 70-80 minuten gaar en lichtbruin. Hij is klaar als hij niet meer wiebelt als je hem eruit haalt.

Laat hem eerst buiten de koelkast afkoelen. Barstje erin? No worries! Laat hem daarna zeker 2-3 uur opstijven in de koelkast, hoe langer in de koelkast - hoe stijver. (+ beter aan te snijden)

Enjoy!