Chocoladecake met cookiecrumble

Chocoladecake met cookiecrumble

Geplaatst op

Weet je nog? De eieren moeten op, je gaat bijna op vakantie. Je kan ze natuurlijk ook verwerken in een omelet of in een ontbijtje. Maar een cake bakken kan natuurlijk net zo goed. En als we dan toch bezig zijn, dat pakje koekjes kan er ook wel bij ;-)!

Dit resulteerde in een soort brownie-achtige cake, yum!

Voor 1 bakvorm van 23x23 cm heb je nodig

  • 300 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 100 gram fijngehakte chocolade
  • 4 el cacao
  • 250 gram boter
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • 10 koekjes (digestive of kokoskoekjes bijvoorbeeld)
  • 10 gram bakpoeder

Crumble on top

  • 50 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed alvast je bakblik met bakpapier of vet deze goed in.

Klop eerst de boter los, samen met de suiker. Als dit een luchtige massa wordt voeg je 1-voor-1 de eieren toe.

Klop dit weer even door en voeg dan de bloem, bakpoeder, melk en cacao toe.

Als laatste draai je stukjes chocolade en de koekjes door het beslag heen.

Maak nu je crumble. De boter moet hiervoor koud zijn.

Wrijf de suiker, bloem en boter samen totdat er kleine kruimels ontstaan.

Giet je beslag in de bakvorm, crumble erbovenop.

Bak de cake in circa 40-45 minuten gaar (test het met een prikkertje, is deze droog? Dan is de cake klaar)

Laat even afkoelen en snij in de gewenste stukjes.

Deel uit aan je collegae en iedereen is blij ;-)!