Chocoladefudge met pinda's en zeezout.

Chocoladefudge met pinda's en zeezout.

Geplaatst op

Fudge!?

Vorige week maakte ik een lading hiervan voor de collegae op het werk. Iets met 'belofte-maakt-schuld'! Tsja, voor zo'n grote groep mensen even iets maken is best lastig. Zeker als het ook nog op de fiets mee moet naar het werk (haha).

Ik besloot voor deze chocoladefudge te gaan, mede als voor mijn kersenkruimeltaart.

Het ging gelukkig allemaal op en het werd nu dus tijd om het recept ook hier te delen.

Voor zeker 30-35 stukjes heb je nodig

  • 350 gram pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 30 gram boter
  • 100 gram ongezouten pinda's
  • 50 gram walnoten
  • 1 tl grof zeezout

Smelt de chocolade + boter au-bain-marie. (in een vuurvaste schaal boven een pannetje met heet water).

Bekleed ondertussen een schaal of bakvorm van minimaal (20x20cm) met bakpapier

Als de chocolade gesmolten is, meng je de gecondenseerde melk erbij. Even roeren totdat het een bruine kleur heeft.

Leg in je vorm de noten op de bodem. Schenk de chocolade hierover heen... en schenk het grove zeezout eroverheen. Dit geeft net dat extra accent aan de chocolade.

Verdeel dit, laat even afkoelen...

Nu heb je zelf tijd om de lepel af te likken

En laat je fudge verder opstijven in de koelkast. (dit duurt ca. 2-3 uur).

Snij daarna in stukjes (naar wens), maar geloof mij....(Het is vrij machtig, dus blokjes van 2x2 cm zijn groot zat).

Eet smakelijk.

Bekijk ook deze variant met pistachenootjes en oranjebloesemwater