Chocolademousse met salted caramel.

Chocolademousse met salted caramel.

Geplaatst op

Wat een feest! Chocolademousse met gezouten karamel! Deze mousse ontstond op een bizarre Chantal-logica.

Het is zo, ik wilde een taart maken. Maar toen ik nadacht en op Internet keek voor allemaal lekkere recepten waren alle taartjes gevuld met ingredienten die ik niet in huis had. En laat ik nu net, al is de supermarkt op steenworp afstand, geen zin gehad hebben om erheen te lopen. Het is best koud namelijk...

Gelukkig heb ik altijd wél chocola, cacao, eieren, bloem, boter en suiker in huis. Gelukkig maar.. want dat had ik dus wel nodig. Goed, ik dwaal af... deze chocolademousse dus. Lekker als nagerecht, maar dus ook in een lekker taartje die snel online komt!

Voor de mousse heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 eieren (gescheiden)
  • 100 gram chocolade met gezouten karamel erin

Scheid de eieren eerst.

Laat de chocolade au-bain-marie smelten.

Klop de eiwitten goed luchtig, totdat er mooie pieken ontstaan.

Klop dan ook het eigeel luchtig (in een aparte kom. Meng hier de -eenmaal gesmolten- chocolade doorheen.

Let op, als je de chocolade mengt met de eidooiers...het zal wel snel een klont worden door het temperatuur-verschil.

Klop dit eigeel-chocolademengsel luchtig door het eiwit met een spatel. Je wilt namelijk geen luchtigheid verliezen.

Verdeel de mousse in twee bakjes naar wens. Laat dit ongeveer 2-3 uur opstijven in de koelkast.

Geniet hiervan!!