Chocolade-frambozentaart.

Chocolade-frambozentaart.

Geplaatst op

Ken je de combinatie tussen een brownie en een chocoladetaart?

Hmmm, heerlijk is dat in ieder geval. Dit is een heerlijke smeuïg taartje, die ik graag in een nieuw jasje stak. Je kan de taart zo machtig maken als je zelf wil. In twee lagen met botercreme. Maar ook zonder toeters en bellen is de cake an sich echt al dikke prima!

Voor een bakvorm van 23 cm heb je nodig:

  • 250 gr zachte boter
  • 250 gr bloem
  • 250 ml water
  • 120 gr fijne suiker
  • 90 gr frambozenjam (aardbeien mag ook)
  • 60 gr cacaopoeder
  • 8 el melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 eieren
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 150 gr (diepvries)frambozen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in met boter.

Klop in een kommetje de cacao met kokend water door elkaar tot een glad mengsel. Roer hier de melk, jam en vanille-extract doorheen.

Klop in een andere kom de boter en suiker tot een luchtige massa.

Klop hier 1-voor-1 de eieren doorheen.

Zeef de bloem, zout en bakpoeder in wederom een derde kom.

Spatel de droge ingedriënten door de botermassa, afwisseld met het cacaomengsel.

Spatel hier ook de frambozen doorheen.

Giet het mengsel in de bakvorm. Bak dit voor ca. 30-35 min in de voorverwarmde oven.

Laat de taart helemaal afkoelen.

Versieren zoals op de foto? Maak dan ook een botercreme.

Hiervoor heb je nodig:

  • 150 gram zachte roomboter
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 el frambozencoulis
  • 3 el gesmolten pure chocolade

Maak eerst de frambozencoulis door 4 el frambozen met 2 el water op te koken. Doe dit totdat de frambozen zacht zijn en zeef dit. Laat dit afkoelen.

Klop vervolgens met je keukenmachine of handmixer de roomboter eerst goed zacht. Klop hierna ook de poedersuiker mee met de boter. (Leg hier een theedoek overheen, het gaat opstuiven!)

Klop de boter en suiker lekker lang door totdat het mooi luchtig wordt.

Smelt ondertussen de chocolade, au bain marie of in de magnetron.

Klop de coulis mee door de botercreme. Het lijkt alsof het wat gaat schiften, dit komt goed.

Voeg de chocolade, nog warm, toe aan de botercreme. (Schift-effect is door de temperatuursverandering weer weg nu, toch?). En klop door.

Besmeer de taart hiermee. Versier met wat extra frambozen en laat opstijven.

Enjoy!

Dit recept is deels gebaseerd op de versie uit 'Wat gaan we eten?' van Bill Granger