Chocoladetaart met kersen

Chocoladetaart met kersen

Geplaatst op

Liefde gaat door de maag, toch?!

Het is bijna Valentijnsdag en daarom voor jullie vandaag deze liefdevolle chocoladetaart online!

Deze taart was onderdeel van de surpriseparty voor een van mijn lieve vriendinnetjes die 30 is geworden! Ik mag er over een paar maanden ook aan geloven, maar daar hebben we het nog maar even niet over ;-)!

De taart viel goed in de smaak en daarom deel ik graag het recept met jullie! Dit recept is deels gebaseerd op die van Lorraine Pascale!

Voor zeker 12 punten van dit stukje chocolade-goodness heb je nodig:

voor 2 bakvormen van 23 cm

  • 300 gram zachte roomboter
  • 300 gram basterdsuiker (of half om half met kristalsuiker)
  • 6 eieren
  • 200 gram diepvrieskersen (of frambozen)
  • 210 gram bloem
  • 90 gram cacao
  • snufje zout
  • 3 el bakpoeder

Botercréme:

  • 250 gram zachte roomboter
  • 300 gram poedersuiker
  • rasp van twee sinaasappels of mandarijnen
  • 100 gram pure chocolade (gesmolten)

Verwarm de oven voor tot 180 graden C.

Bekleed de springvormen met bakpapier op de bodem en besmeer de randen met wat boter of bakspray.

Klop de boter en suiker samen goed luchtig, totdat het bijna bleek is.

Doe hier 3 eieren bij en de helft van de bloem. Klop weer door. Vervolgens gaan de overige drie eieren erbij, mede als de andere helft van de bloem + de cacao + het zout + het bakpoeder. Klop dit weer even goed door.

Verdeel het beslag over de twee springvormen. Duw de kersen in het beslag en bak de cakes in circa 30-35 minuten gaar.

Laat de beiden cakes heel goed afkoelen!

Maak dan de botercréme! (Gaat dit je te ver? Je kan ook een pakje uit de winkel gebruiken, gebruik dan de aanwijzingen volgens dit voorschrift)

Dit vond ik spannend, het was mijn allereerste keer voor een botercréme. Maar hij is ontzettend goed gelukt, yeaah!

Maak de créme door de roomboter en poedersuiker samen te kloppen (met een handmixer of keukenmachine) totdat je een superluchtige massa krijgt. Deze moet echt fluweelzacht zijn en niet meer naar boter smaken. Is dit zo ver?? Doe dan de sinaasappelrasp erdoorheen.

Laat de chocolade au-bain-marie (dus boven een waterbadje) of in de magnetron smelten en klop dit (als niet te warm) door de botercréme heen.

Zijn je cakes afgekoeld? Besmeer de onderste helft met de botercréme. Laag twee erbovenop. Strijk de taart helemaal af met de botercréme.

Decoreer naar wens. Ik had kleine Droste-pastilles, maar snoepjes of fruit of hagelslag kan natuurlijk ook!

Laat de taart opstijven in de koelkast en haal circa 30 minuten voor het serveren deze eruit. Anders is de boter zo hard…

Eet smakelijk en geniet!!!

Liefs, Chantal