Citroen-cheesecake.

Citroen-cheesecake.

Geplaatst op

Op de eerste 'bakzondag' van dit jaar (oké, eigenlijk de 2e maar vorige week zat iedereen nog midden in de appelbeignets en oliebollen ;-)!

We starten in ieder geval met een citroen-cheesecake. Lekker romig en machtig, zoals een cheesecake moet zijn ;-)!

Nodig voor 10 puntjes (springvorm van 20 cm)

Voor de CHEESECAKE-LAAG

  • 200 gram monchou
  • 250 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 90 ml slagroom
  • Sap van 1/2 citroen
  • Rasp van 3 grote citroenen
  • 130 gram suiker
  • Merg van 1 vanillepeul
  • 2 el bloem
  • 1 volle tl maizena

BODEM

  • 200 gram volkoren koekjes
  • 65 gram gesmolten roomboter

Begin met de bodem. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een doek en sla erop los totdat ze fijn zijn. Smelt de boter en meng dit door de koekjes heen.

Leg een vel bakpapier in de springvorm en giet hier het koekjeskruim in. Druk plat met de bolle kant van een lepel en zet dit even weg in de koelkast.

Voor de vulling van de cheesecake is het simpel: meng alle bovenstaande ingrediënten met elkaar.

In de keukenmachine of met een handmixer.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bak de cheesecake in 50-55 minuten gaar. Hij is klaar als het uiterste midden van de cheesecake nog net een beetje glanst.

Als de cheesecake te snel bruin wordt, dek hem dan af met alu-folie. Hij hoort namelijk wel een beetje 'blank' te blijven.

Laat de cheesecake eenmaal gaargebakken even afkoelen en laat verder opstijven in de koelkast.

Serveer eventueel met wat lekker rood fruit, zoals frambozen.

Enjoy!