Custard-cupcakes.

Custard-cupcakes.

Geplaatst op

Als je dan toch eidooiers over hebt...? Maak je hier custard mee of gebruik je het voor bestrijken van een taart... Of doe zoals ik: custard maken en verwerken in een cakeje! Subliem :)

Voor 12 cupcakes heb je nodig

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 150 gram (zachte) roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2/3 van het recept voor custard

Begin met maken van de custard.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter zacht samen de suiker. Als dit eenmaal luchtig begint te worden, meng de eieren 1-voor-1 erdoorheen.

Klop dit weer even goed door, voeg dan de meel + bakpoeder toe.

Leg papieren muffinvormpjes in je metalen muffin-vorm.

Schep de muffinvormpjes voor 2/3 deel vol. Schep hierop een eetlepel custard.

Als je nog beslag over hebt dek je de custard nog een beetje af, maar dit hoeft niet per se.

Bak de cupcakes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Warm zijn ze super lekker, maar koud natuurlijk ook ;-)! Enjoy!