Doperwten-avocadosoep.

Doperwten-avocadosoep.

Geplaatst op

Doperwten én avocado?

In de eerste instantie een combinatie die je niet snel zal verwachten. Maar wel een heerlijke kan ik je vertellen.

Ik at al eens eerder doperwtensoep, alleen toen met feta en verse munt. Nu dacht ik ja, ik wil een lekkere doperwtensoep maken en toch wat romigheid! Misschien lukt dat wel met een... juist, de avocado! Ik serveerde deze soep met in wat knoflook gewokte garnalen.

Heerlijk fris en zomers :)

Voor 3-4 porties heb je nodig:

  • 200 gram (diepvries)doperwten
  • een halve ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2-3 cm groene peper
  • wat muntblaadjes
  • 1 hele rijpe avocado
  • 2 el (kokos)olie
  • 1 bouillonblokje
  • 0,5 tot 1 liter kokend water.

Snij de ui en knoflook fijn en bak even aan in de olie.

Als dit alles glazig is voeg je het kokende water toe, samen met je bouillonblokje.

Voeg de doperwten en verse munt toe. Laat dit even een paar minuten koken. Voeg de avocado als laatste toe. Staafmixer erdoorheen en klaar :). Je krijgt nu een heerlijke romige soep!!

De garnalen zijn optioneel, bak deze (hoeveelheid naar eigen wens) in wat olie met daarbij fijngehakte knoflookteentjes. Blus de garnalen wat af met wat citroensap

Variatietip: ook heerlijk met feta of stukjes geitenkaas.