Eendenborst met sinaasappelmarinade.

Eendenborst met sinaasappelmarinade.

Geplaatst op

Weten jullie nog dat ik laatst op Instagram vertelde dat ik mijn eerste eendenborstje bakte bij een workshop van Marleen van Foodilove Het ging gelukkig ook in 1x goed. Dus besloot ik er thuis ook weer eentje (of twee eigenlijk te maken). Dit keer met een marinade van o.a sinaasappelschil

Heerlijk met aardappeltjes, zoals de Hasselback die ik net online hebt geplaatst of deze aardappeltjes uit de oven.

Per persoon heb je meer dan genoeg aan 1 eendenborst (misschien zelfs delen)

Voor twee heb je nodig:

  • 2 eendenborstfilets (met ingekruist vel)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl gemberpoeder
  • zout en peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie.

Voor de saus

  • 1 el honing
  • sap van twee mandarijnen
  • snufje zout
  • 1-2 el balsamico
  • verse tijm (optioneel)

Maak de marinade van de rasp en kruiden. Wentel de eend hierdoorheen en laat dit minimaal 30 minuten marineren.

Eenmaal klaar...? Zet dan alvast de oven aan op 180 graden C.

Bak de eend op de vel-kant ca. 5-6 minuten totdat bruin, draai daarna om en bak nog eens 1-2 minuten.

Bewaar het overgebleven vet in het pannetje. Dit is straks een heerlijke basis voor de saus.

Leg daarna de eend voor ca. 4-5 minuten in de oven. (kerntemperatuur eend moet rond de 60 graden zijn voor rosé).

Laat de eend nog even rusten onder wat aluminium-folie en snij daarna aan!

Maak, terwijl de eend rust, de saus door alle benodigdheden in de pan (met vet) langzaam te verwarmen totdat het een beetje indikt door de honing.

Serveer naar wens en geniettttt!!

Vlees over: de volgende dag in een salade of wokschotel net zo lekker