Eiermuffins met gerookte zalm en pompoen

Eiermuffins met gerookte zalm en pompoen

Geplaatst op

Yum! Eerder maakte ik deze eiermuffins al met een combinatie van feta, zongedroogde tomaatjes en spinazie! Maar ze zijn ook heerlijk met andere dingen in de vulling! Zoals deze met stukjes pompoen, courgette en gerookte zalm! Klinkt als een sublieme combinatie toch?!

Ook maken? Voor vier stuks heb je nodig:

  • een muffinvorm
  • 2 grote eieren
  • 1 bosui in ringetjes
  • 2-3 cm courgette in kleine blokjes
  • stukje flespompoen in blokjes van 0.5 cm
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 50 gram gerookte zalm
  • stukjes geitenkaas
  • zwarte peper
  • 1 el bloem

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Snij alles in kleine blokjes/stukjes, behalve de geitenkaas.

Kluts de eieren los met wat peper (en evt andere gedroogde kruiden) naar eigen smaak. Meng dit met de rest van de vulling. Doe nu ook de bloem (of anders gekookte quinoa of rijst oid erbij).

Druk op het laatst de geitenkaas bovenop. Beboter je muffinvorm of doe er wat bakpapier in.

Schep de vulling in de vormpjes. Bak de muffins in circa 35-40 min gaar in de oven.

Serveer met wat salade of op een broodje.