Feta-rozemarijnbrood.

Feta-rozemarijnbrood.

Geplaatst op

Dit brood is een gevalletje: de koelkast moest leeg en er lag onder andere nog een stuk feta.. Ken je dat? Nouja, mijn brein werkt dus zo. Dan maar mee bakken ;-)!

  • 100 gram feta
  • 275 gram bloem
  • 1 zakje gist (7gram)
  • 150 ml lauwwarm water
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel knoflookpoeder en gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snuf zout

Verkruimel de feta.

Doe alle ingrediƫnten in de mengkom va de keukenmachine en meng dit tot een mooie bol deeg.

Geen keukenmachine? Maak dan een kuiltje van de bloem, doe hier alles bij en kneed tot een mooie bol deeg.

Laat het deeg rijzen totdat het in volume is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Bak het brood in circa 25-30 minuten goudbruin.

Hij is klaar als je op de onderkant kan kloppen en dit 'hol' klinkt

Serveer het brood met heerlijke gegrilde groenten of bij bijvoorbeeld bij een kopje soep.