Filodeegsigaartjes.

Filodeegsigaartjes.

Geplaatst op

Zoet, zoet en nog eens zoet! Deze sigaren zijn heerlijk en heel goed voor je suikerspiegel ; - )

Persoonlijk vind ik filodeeg echt een crime om mee te werken, maar deze hapjes zijn het waard!

Je hebt nodig voor 12 sigaartjes;

  • 12 vellen van 18x18 cm filodeeg
  • 30 gr geschaafde amandelen
  • 10 gram witte rozijnen
  • 40 gram walnoten
  • 30 gr gepelde (ongezouten) pistachenoten
  • 30 gram hazelnoten
  • 80 gr vanillesuiker
  • 4 el water
  • 1 eidooier
  • wat citroenrasp.
  • Arachide-olie om in te bakken.

Doe de noten bij elkaar in een keukenmachine.

Maak hier een fijn notenmengsel (of pasta) van. Doe dit mengsel in een pannetje met de suiker en het water.

Breng dit langzaam aan de kook, totdat de suiker oplost.

Als dit een paar minuten is afgekoeld meng je er de citroenrasp en eidooier doorheen. Nu snel roeren, anders stolt je eidooier.

De filodeeg leg je, per vel, op een schoon werkoppervlak. Leg steeds een reepje van het notenmengsel op een uiteinde van het deeg.

Hou steeds aan de weerzijden 1-2 cm over zodat je een soort 'envelopje' kan vouwen. Rol de 'sigaartjes' op. Ze kunnen nu gebakken worden in een dun laagje arachide-olie.

Volgens het originele recept doe je de sigaren na het bakken door een mengsel van 180 gr honing en 1 el water (welke langzaam aan de kook gebracht is).

Ik heb dit niet gedaan en na het bakken gewoon 1-2 tl honing eroverheen gestreken.

Garneer ze met wat fijngehakte nootjes!

Recept is gebaseerd op de versie uit Jeruzulam van Ottolenghi