Frambozen-chocoladecake.

Frambozen-chocoladecake.

Geplaatst op

Inmiddels ben ik alweer een paar weken thuis, broedend en aan het genieten van mijn verlof. Volgens mij had meningeen verwacht dat ik dagelijks, zij het niet 3-4x per dag zou bakken. Maar hoe leuk en ontspannend het ook is, dat is 'm toch echt niet geworden. De laatste loodjes hakken er toch wel een beetje in en daarbij moeten al die baksels ook opgegeten worden;-)

Dat is denk ik nog wel de voornaamste reden. Deze cake is inmiddels lekker luchtig en nog een beetje smeuïg, zoals dat hoort als erg chocolade in zit toch?

Voor 10-12 goede plakken van deze cake heb je nodig:

  • 200 gram zachte roomboter
  • 200 gram bloem
  • 175 gram (riet)suiker
  • 1 el bakpoeder
  • 60 gram (diepvries)frambozen
  • 100 gram fijngehakte chocolade
  • 4 eieren
  • 5 el cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter samen met de suiker luchtig en romig. Dit kan met een handmixer of met de keukenmachine.

Eenmaal luchtig voeg je de eieren toe. Meng dit weer even goed door.

Voeg dan de bloem en bakpoeder toe. Eenmaal vermengd voeg je de chocolade en cacaopoeder toe.

Meng de frambozen er met een (houten) lepel doorheen, anders gaan ze vrij snel kapot.

Leg een stukje bakpapier op de bodem van je bakblik (ik gebruikte een rechthoekige) en beboter de zijkanten.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 45-50 minuten gaar.

Als hij te snel donker dreigt te worden, dek 'm dan af met aluminiumfolie