Frambozen-limoencake.

Frambozen-limoencake.

Geplaatst op

Een heerlijke, frisse cake met subtiele smaken van framboos en limoen!

Voor 10-12 stukjes (bakvorm 23 cm)

  • 125 gram (verse of diepvries) frambozen
  • Rasp van drie limoentjes
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram kristalsuiker
  • 200 gram zachte roomboter
  • 4 eetlepels kwark
  • 1 theelepeltje vanille-extract

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. En vet de bakvorm (ik gebruikte een rechthoekige) in met boter.

Leg ook een velletje bakpapier erin. Dat maakt het verwijderen van de cake straks wat makkelijker.

Klop de boter luchtig samen met de suiker. Voeg de eieren toe.

Meng nu ook de limoenrasp erdoorheen + de kwark en vanille-extract.

Tot slot meng je het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Als het een mooi samenhangend deeg is meng je de frambozen door de cake. Giet het beslag in de cakevorm en bak deze in 35-40 minuten gaar. Laat de cake rustig afkoelen.

Door de kwark lijkt de cake niet goed gerezen of misschien is minder luchtig het juiste woord. Dit geeft de cake een ietwat compacte structuur, ik vind dat zelf wel erg lekker :)!

Maak de topping door de poedersuiker te mengen met de limoensap. Bestrijk dit papje over de cake en laat het rustig opstijven.