Frambozencheesecake-brownies.

Frambozencheesecake-brownies.

Geplaatst op

2 weken terug die sublieme chocoladetaart met frambozen gezien?!

Deze brownies heb ik al echt een tijd terug gemaakt voor een babyshower! Inmiddels is mijn nicht allang bevallen van een gezonde dochter. Dus het werd na ruim 3 maanden wel eens tijd dat ik dit recept online plaatste.

Het is gebaseerd op de versie van Culy.nl.

Voor 25 stukjes:

Brownies

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram zachte boter
  • 175 gram suiker
  • 120 gram bloem
  • 3 eieren

Cheesecakelaag

  • 300 gram roomkaas (Monchou e/o ricotta bijv)
  • 125 gram suiker
  • 1.5 ei
  • 1 el vanille-essence
  • 150 gram diepvriesframbozen
  • voor de roze kleur: rode kleurstof of bietensap.

Verwarm je oven voor op 170°C.

Smelt de chocolade (au bain-marie of heel zachtjes in de magnetron) en laat dit eventjes afkoelen.

Klop in een kom de zachte (niet gesmolten!) boter met 200 gram suiker totdat dit wit en luchtig is.

Voeg één voor één de 3 eieren toe.

Klop na ieder ei totdat het volledig is opgenomen. Roer vervolgens de gesmolten chocola erdoor en spatel voorzichtig de bloem erdoor.

Klop in een andere kom de roomkaas met 125 gram suiker, de eieren en de vanille-aroma los.

Vet de brownievorm in en leg er een bakpapiertje in, zodat je de brownies na het bakken er makkelijk uit krijgt.

Verdeel eerst het chocolademengsel over de bodem van de vorm.

Giet er voorzichtig het roomkaasmengsel op en verdeel de bevroren frambozen erover.

Bak de brownies in ongeveer 40-45 minuten op 170°C in de oven.

Ze zijn klaar als de cheesecaketoppig droog aan voelt.

Snij eenmaal afgekoeld in stukjes en geniet, geniet....GENIET!!