Frambozenjam.

Frambozenjam.

Geplaatst op

Een tijdje terug 'beleefde' ik mijn eerste macaron-avontuur. Er moet nog wat bijgeschaafd worden aan de techniek voordat ik deze toch verfijnde koekjes onder de knie krijg. Maar oefening baart vast kunst. Als tussenlaag voor de macarons maakte ik deze jam :)

Heerlijk als macaron-vulling, maar ook op een boterham of door de yoghurt.

Voor een goed bakje vol heb je nodig:

  • 350 gram frambozen (diepvries of vers)
  • 200 gram geleisuiker
  • 15 ml citroensap

Doe de frambozen en geleisuiker in een pannetje.

Laat de suiker en frambozen langzaam smelten. Druk de frambozen een beetje stuk met een rubberen spatel.

Ik vind zelf een grovere structuur wel lekker, maar als je dit liever niet hebt kun je ervoor kiezen alles te pureren met een staafmicxer

Voeg tot slot de citroensap toe en meng even goed door.

Laat alles voor circa 4-5 minuten opkoken.

Giet de jam af op een koud bord en laat het afkoelen.

Je zal merken dat het vrij snel steviger wordt.

Geniet!