Gevulde auberginerolletjes.

Gevulde auberginerolletjes.

Geplaatst op

Aubergine, opgerold én uit de oven?! Ja zeker.

Ik kwam op het idee door aanvankelijk aan een canneloni-schotel te denken. Nou had ik geen canneloni in huis en ook geen zin om zelf te maken (ook dat komt wel eens voor). Dus ja! Toen werd het deze low-carb versie, die heerlijk was!

Voor 2-3 personen heb je nodig

  • 1 grote aubergine (verticaal in dunne plakken gesneden)
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • blaadjes verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de saus:

  • 125 gram ricotta
  • 2 tomaten
  • 1 takje verse rozemarijn
  • zout en peper

Snij de aubergine in dunne plakken (in de verticale richting). Besmeer ze met wat olijfolie.

Grill de plakken aubergine in een grillpan. (zo rollen ze makkelijker op).

Meng het gehakt met de gesnipperde ui en knoflook. Meng ook de basilicum + zout&peper (naar eigen wens) mee.

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

Maak de saus door de tomaten eerst te bakken met de verse rozemarijn.

Schenk hier een paar eetlepels water bij, totdat de tomaten zacht zijn. Meng de ricotta mee, breng op smaak met zout en peper.

Pak een ovenschaal.

Rol in ieder stukje aubergine wat gehakt. En ga door totdat alles op is.

Bestrijk de rolletjes met de ricotta-saus en bak dit in circa 30 minuten gaar in de oven.

Serveer met een salade of met wat aardappeltjes.

Eet smakelijk.