Gingerbread Cookies

Gingerbread Cookies

Geplaatst op

Stiekem heb ik toch wel gehoopt dat mijn dochtertje koken en bakken net zo leuk zou vinden als dat ik het vind. Geen vereiste maar als ze het kooktalent van papa zou hebben, dan weet ik zeker dat ik altijd sta te koken;).

Met de feestdagen op komst is het tijd voor druilerige dagen, een kerstboom en lekkere dingen maken. Zoals deze koekjes. De basis van het recept komt van Rutger Bakt. Ik voegde er nog een schepje zelfgemaakte speculaaskruiden aan toe. En de koekjes waren zo klaar. Een fijn en lekker recept.

Voor 25-30 mannetjes:

  • 120 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 ml maple syrup of honing
  • 1 ei
  • 1 theelepel baking soda
  • 300 gram bloem + wat extra voor het uitrollen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Topping

  • 45 gram poedersuiker
  • 3-4 halve theelepels water

Meng in een kom de boter, basterdsuiker, maple syrup en de kruiden. Voeg het ei toe en meng even door. Voeg dan de bloem en baking soda toe. Kneed dit tot een deegje. Wikkel het deeg in wat plasticfolie en leg weg voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven alvast voor op 170 graden Celsius. Pak een bakplaat (of 2) en leg hier een stukje bakpapier op.

Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem. Kneed het deeg weer even door en rol uit tot een dikte van 4-5 mm. Steek de vormpjes uit. Het overgebleven deeg kun je weer bij elkaar kneden en weer vormpjes uitsteken.

Dit is een fijn recept om lekker koekjes uit te steken óf als je creatief in de keuken bezig wil zijn met je dreumes of peuter

Leg de koekjes op de bakplaat. Bak de koekjes in circa 14-16 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen. Nu is het tijd voor het maken van het glazuur. Meng de poedersuiker met water.

Decoreer de koekjes naar wens. Laat alles even opstijven. Eet smakelijk!