Groentensoep met ballen.

Groentensoep met ballen.

Geplaatst op

‚Äč Wat is nu lekkerder dan een pannetje soep? Nouja, stiekem zoveel natuurlijk. Maar deze soep zit letterlijk vol met ballen :) het is een stevige soep bomvol groenten en lekker kruidig van smaak!

De gehaktballen zijn geen directe pre, dus als je hem vegetarisch wil dan laat je de ballen lekker weg.

En tussen ons, stiekem is de soep de volgende dag het lekkerst.

Dit is genoeg voor vier goede porties :)!

  • 1.5 liter groentenbouillon
  • 1-2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • Halve bos bleekselderij
  • 5 Worteltjes (fijngesneden)
  • 1 prei (fijngesneden)
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • Zwarte peper
  • Olijfolie Denk qua groenten ook eens aan: paprika, stukjes bloemkool of juist broccoli. Doperwtjes :) Ik maak de soep met wat ik heb, maar bovenstaande is meestal wel de basis

Doe wat olijfolie in een diepe (soep)pan. Fruit hier de uien en knoflook in.

Maak de bleekselderij schoon door deze om te spoelen en wat van de draden eraf te halen. Dit stoort mij niet, maar manlief wel. Dit terzijde..

Snij de bleekselderij en wortel fijn.

Voeg de fijngesneden wortel, bleekselderij toe aan de uien + knoflook en roer even om.

Bouillon erbij en laat dit rustig opstaan. Voeg tot slot de (in blokjes gesneden) courgette ook toe en gedroogde oregano... Terwijl dit pruttelt tijd om de ballen te maken.

Kruid deze met een teentje knoflook, oregano en zwarte peper. Maak kleine gehaktballetjes ervan en gaar de gehaktballetjes in de soep :)

Kant en klare soepballetjes gebruiken mag natuurlijk ook ;)

Serveer de soep met lekker vers brood! :)