Hamburgerbroodje.

Hamburgerbroodje.

Geplaatst op

De perfecte hamburger! Yeah. Het ultieme comfortfood, precies wat wij kunnen gebruiken in een bijzondere en emotionele tijd. Deze burgerbroodjes zijn een soort brioche, super luchtig en heel smaakvol.

Ik leende dit recept van blogger Francesca, wat een succes.

Ik deed er een homemade burger bij, lekker pittig gemaakt met sambal en gebakken uitjes. Maar daar kun je uiteraard volop in variƫren.

Voor het broodje heb je even geduld nodig, maar trust me. Hierna wil je ze niet meer in de winkel halen.

Voor 6 grote of 8 kleine broodjes

  • 425 gram bloem
  • 150 ml melk
  • 30 gram zachte roomboter
  • 7 gram gist
  • 12 gram suiker
  • 8 gram zout
  • 2 eieren
  • Sesamzaadjes

Meng de bloem en gist door ellaar in een kom. Voeg de melk en roomboter toe en meng tot een deeg in je keukenmachine of met een mixer met deeghaken.

Dit kan ook heel goed met de hand, duurt alleen ietsje langer met het kneden

Voeg de suiker en zout toe en meng dit weer goed door.. Klop 1 ei los en meng dit er ook door.

Als je deeg klaar is, dek je de kom af en laat je het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Na het uur stort je het deeg op een licht ingebloemd werkoppervlak.

Maak er een dikke staaf van en verdeel het in de hoeveelheid naar wens. Ik maakte er zes, dan krijg je echt flinke broodjes

Ieder stuk vouw je tot een bolletje en die leg je op het oppervlak.

Maak een kommetje van je hand en leg die over de bol.

Vervolgens ga je ronddraaien met je hand zodat ze goed opbollen. Druk ze na het opbollen een beetje plat aan de bovenkant, anders worden ze zo hoog.

Bekleed een groot bakblik met bakpapier en leg hier de bollen met ruimtes ertussen van een paar centimeter.

Dek de bollen af met een doek en laat ze nog 1-1,5 uur rijzen totdat ze in volume zijn verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.

Klop je andere ei los en besmeer de bollen hier lichtjes mee. Bestrooi ze daarna met de sesamzaadjes. Zet het bakblik in de oven en bak de hamburgerbroodjes 15 minuten totdat ze goudbruin van kleur zijn geworden. Laat de broodjes daarna afkoelen op een rooster.

Beleg met een burger naar wens...