Hartige taart met (zongedroogde) tomaatjes.

Hartige taart met (zongedroogde) tomaatjes.

Geplaatst op

Deze heerlijke hartige taart maakte ik vorige week klaar voor een gezellige 'potlucl-lunch' met vrienden! Hartige taarten zijn hartstikke leuk om te maken. Vooral helemaal 'from scratch'.. (vind ik dan). Als je echt geen zin hebt (of tijd hebt) om de bodem zelf te maken gebruik dan de bladerdeeg of kant-en-klaar deeg van de supermarkt.

Hartige taarten zijn zo smakelijk omdat je volop kunt variëren. Deze is met zongedroogde tomaatjes, hüttenkäse en gerookte kip. Maar als je spekjes erin wil of juist stukjes olijf, gewoon doen!

Voor 8 personen (of puntjes) heb je voldoende aan het volgende:

  • 1x recept voor bodem (zie hier)
  • 1 mespunt kerriepoeder of kurkuma + 1 tl gedroogde tijm

Vulling

  • 10 snacktomaatjes (gehalveerd)
  • 5-6 zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 1 gegrilde paprika in stukjes (uit blik of zelfgemaakt
  • 30 gram gerookte kipfilet
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram hüttenkäse
  • 2 eieren
  • zout en peper naar eigen wens
  • 2 handjes rucola (of basilicum)
  • kwart courgette (in kleine blokjes)

Begin met het maken van de bodem. Als deze eenmaal naar wens is, laat je deze (zoals beschreven) opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ga je zelf de gegrilde paprika maken? Leuk! Begin hier dan nu mee...

Bekleed een springvorm (hier 20 cm gebruikt) met bakpapier op de bodem. Invetten van de randen hoeft niet. Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee.

Bak de bodem gedurende 5-10 minuten kort blind.

Dit doe je door het deeg met bakpapier te bekleden. Leg op het bakpapier iets zwaars, zoals speciale bakbonen of gewoon ongekookte rijst

Terwijl de bodem aan het blindbakken is, maak dan je vulling. Dit doe je simpelweg eigenlijk door alles gewoon met elkaar te mengen, behalve de snacktomaatjes + geraspte kaas.

Als de bodem blindgebakken is en wat droger aanvoelt, haal je hem eruit en kun je vullen..

Eenmaal gevuld leg je de gehalveerde snacktomaatjes in de vulling. Strooi de kaas eroverheen.

En bak je taartje in ca. 30-40 minuten gaar in de oven!

Eet smakelijk!