Hasselback-aardappel van zoete aardappel.

Hasselback-aardappel van zoete aardappel.

Geplaatst op

Een leuke variant op de 'normale' hasselback-aardappel ofwel de aardappelwaaier...

Nodig:

  • Het aantal benodigde zoete aardappels
  • olijfolie
  • snufje zout
  • andere kruiden naar wens.

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Schil de zoete aardappel. Snij een klein stukje van de aardappel af aan de onderkant (in de breedte) zodat deze mooi blijft staan.

Leg twee pennen of eetstokjes aan weerzijden van de aardappel en snij deze steeds (om de 3-4 mm) in. Ga door totdat er een waaier ontstaat. Spoel hierna de aardappel weer even af zodat je het zetmeel wegspoelt.

Bestrijk met olie en doe er wat zout overheen.

Bak de aardappelen in ca. 45-50 minuten gaar. (Hangt uiteraard van de grootte van je aardappel af).

Serveer naar eigen wens; denk aan een salade of een goed stuk geroosterd vlees! :)