Hasselback-aardappelen.

Hasselback-aardappelen.

Geplaatst op

Je ziet ze overal langskomen, de Hasselback-aardappel! Of simpeler.. een aardappel-waaiertje.

Het is even een snijklusje, maar het geeft een leuk resultaat voor op tafel!

Hoe maak je ze?

Nodig:

  • aardappelen (vastkokende of een zoete aardappel)
  • kruidenolie: bijvoorbeeld met salie en knoflook
  • grof zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Was de aardappelen eventjes goed. Snij een klein stukje van de aardappel af aan de onderkant (in de breedte) zodat deze mooi blijft staan.

Leg twee pennen of eetstokjes aan weerzijden van de aardappel en snij deze steeds (om de 3-4 mm) in. Ga door totdat er een waaier ontstaat. Spoel hierna de aardappel weer even af zodat je het zetmeel wegspoelt.

Bestrijk met olie en doe er wat zout overheen.

Bak de aardappelen in ca. 35-40 minuten gaar. (Hangt uiteraard van de grootte van je aardappel af).

Serveer naar eigen wens.