Haver-Breekbroodje.

Haver-Breekbroodje.

Geplaatst op

Heerlijk broodje! Lekker vullend door de extra havermout die erdoorheen zit.

Voor 8 kleine (breek)broodjes heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 30+10 gram havervlokken
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1 zakje gist (7gr)

Als je een keukenmachine hebt doe je alle ingrediƫnten hierin en meng dit totdat je een grote bol hebt.

Met de hand: Maak eerst een kuiltje in de bloem (vermengd met 30 gram havermout). Giet op de randen gist en het zout. In het kuiltje zelf schenk je het water + de olie. Meng dit goed en dan goed doorkneden (op een bebloemd oppervlak) voor circa 5-10 minuten tot je een egale bal hebt.

Het deeg moet (met de hand of in de keukenmachine gekneed) elastisch aanvoelen.

Pak een grote kom, doe hier een beetje olie in en leg hier je deegbal in. Bedek de kom met een vochtige theedoek of met huishoudfolie. Laat dit op een warme plaats rijzen totdat de bal in grootte verdubbeld is.

Bekleed een springvorm of anders een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in bolletjes en leg ze in een bloemvorm of wat je wil tegen elkaar aan.

Bestrijk met een beetje water en bestrooi met wat extra havermout.

Laat dit nogmaals rijzen gedurende (zeker!) 30 minuten. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 230 graden.

Als je extra luchtige broodjes (met wel een mooie korst) wil dan kun je een schaaltje met water in de oven erbij doen, de stoom geeft de broodjes net die extra touch.

Bak de broodjes in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar!

Ze zijn echt heerlijk met alleen al een likje boter... ;-)!

Enjoy!