Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Geplaatst op

Deze koekjes zijn een ideale snack voor tussendoor! Daarbij zijn ze ook nog lekker snel klaar en gezond! Ik kwam op het idee via een van de vele IG-ers die ik volg!

Ik ben dol op bakken, of het nu met havermout is of met gewone spullen! Alles kan en wordt uitgeprobeerd hier in mijn, inmiddels Zwolse, keukentje!

Voor deze koeken heb je als basis twee (rijpe!) bananen nodig en 150 gram havermout! Is dit alles, ja echt!

Als je deze twee ingrediënten mengt heb je al een mooie basis voor deze koeken!

Ik maakte ze wat spannender! Hier komt het recept.

Voor 8-10 grote koeken:

  • Twee bananen
  • 160 gram havermout
  • 1 el notenboter (of gewoon pindakaas)
  • handje noten/gedroogde cranberry’s
  • goede snuf kaneel.

Verwarm de oven voor op 175 graden C.

Prak de bananen. Meng hier alle andere ingrediënten doorheen. Het wordt een soort ‘deeg’. Vorm hier balletjes van en schik op je bakplaat tot koekjes. Dit doe je door ze even plat te drukken met een vork.

Hoe langer in de oven (zonder aan te branden natuurlijk!!) hoe knapperiger. Ze worden uiteraard niet zo crunchy als normale (of zoetere) koekjes, maar dat komt omdat de (toegevoegde geraffineerde) suiker o.a hierin mist.

Als ze goudbruin zijn, na ca. 20 minuten, zijn ze klaar.

Bewaar ze in een blikje voor ca 3-4 dagen.

Varieer ook eens met stukjes pure chocolade of geraspte kokos!