Hummus.

Hummus.

Geplaatst op

Hummus, je weet wel dat kikkererwtengoedje wat ik overal het liefst bij eet!

De mensen die mij kennen, vooral mijn collegae, weten dat ik vaak een bakje mee heb! Ik heb al varianten gemaakt met rodebieten, spinazie en met pompoen. En ik bedacht me dat ik mijn basisrecept nog niet eens online had staan!

Ik moet toegeven dat ik vaak wat varieer, bijvoorbeeld met kruiden of iets meer pittigheid! Maar toch...

Hier mijn versie:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram, uitgelekt)
  • 1 teentje knoflook (2 als je hem niet op het werk eet)
  • lekkere olijfolie (naar wens)
  • 1 tl komijnzaad
  • handje verse koriander (gedroogd mag ook, dan 1 el)
  • 2 tl tahini (sesampasta)
  • 2-3 cm rode chilipeper
  • zout en peper naar eigen wens

Doe alles in de keukenmachine, behalve de olijfolie.

Zet de keukenmachine aan, afhankelijk van hoe dik je de hummus wil voeg je meer olie toe. Toch niet 'zoveel' vet? Maak hem dan wat romiger en losser met magere yoghurt of wat roomkaas bijvoorbeeld.

Varieer ook met zongedroogde tomaatjes erdoorheen of met verse munt i.p.v koriander.