Kapsalon.

Kapsalon.

Geplaatst op

Je kent het wel, een kapsalon! En neen, dat is niet de zaak waar je je haartjes laat knippen.

Het is die ultieme (na-het-stappen) maaltijd van friet, shoarma, kaas etc etc. Ik heb mij wel eens laten vertellen dat een goede maaltijd hiervan 2000 kCal bevat. Oeps...! Ooit toen ik nog 020-er was, woonde ik in West. En daar stond bijna op iedere hoek wel een shoarmatent die dit verkocht. Ik zal direct ook bekennen dat ik het nooit gehaald heb, haha. Misschien heeft dat iets met die 2000 te maken.

Nu doe ik weer mee aan een insiderchallenge i.s.m. Chickslovefood en Celavita. Ik kreeg deze week (ronde 2) frietjes thuisgestuurd. Ik kan je vertellen dat ik eigenlijk nooit friet eet #confession. Ik heb dan ook geen frituurpan of Actifryer. Gelukkig kun je deze frietjes ook in de oven bereiden. Ze worden dan heerlijk crunchy, precies zoals het hoort.

Ik maakte deze bewuste vorm van een kapsalon met eigengemaakte shoarma en een yoghurtsaus.

Voor 2 personen

  • Celavita-friet (met schil); hoeveelheid naar eigen wens.
  • 200 gram kipfilet
  • 1 el shoarmakruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2+1 el olijfolie
  • 1 takje verse peterselie
  • 5 el volle yoghurt
  • zout naar eigen wens
  • salade naar wens

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Verdeel de frietjes over een bakplaat en bak ze in de eerste instantie in 15-20 minuten bruinig. Hussel ze dan kort even om en bak ze nog eens 10 minuten...

Ondertussen snij je de kip in kleine reepjes.

Marineer deze voor 10 minuten in de shoarmakruiden, 1 fijngesneden teentje knoflook, paprikapoeder en 2 el olijfolie. Bak de kip goudbruin en gaar.

Voor de saus meng je de yoghurt met 1 fijngeperst teentje knoflook, fijngesneden peterselie en de laatste eetlepel olijfolie.

Frietekes klaar? Serveer met de shoarma en saus!

Eet smakelijk!