Karamelappeltjes met ricottamousse.

Karamelappeltjes met ricottamousse.

Geplaatst op

Een smakelijk toetje met frisse ricotta en de rijke smaak van karamel + appel!

Echt een dessert om in de feestelijke sferen te komen. En deze is snel klaar, simpel en vast-en-zeker een succes op tafel.

Nodig voor 8-10 personen

  • 500 ml slagroom
  • 400 gram ricotta
  • 1 vanillepeul
  • 4 appels
  • 150 gram rietsuiker
  • 50 gram roomboter
  • Sap van 2 mandarijnen
  • 1 tl kaneel
  • 250 gram bitterkoekjes of wat je lekker vindt
  • 75 gram cashewnoten

Begin met de appeltjes. Schil deze en snij in kleine stukjes.

Verwarm de suiker samen met het sap van de mandarijnen. Als de suiker begint te smelten, roer het dan langzaam eventjes om.

Snij de boter in kleine stukjes en meng met de suiker. Laat even samen smelten tot je een karamelachtige saus krijgt. Doe de appelstukjes bij de saus totdat de appel wat zachter wordt.

Ze moeten natuurlijk niet stuk koken, dus 5 minuten ofzo in de karamel is lang zat

Zeef het ppel-karamelmengsel en hou de saus apart. Laat de appelstukjes eventjes afkoelen.

Klop de slagroom samen met de kaneel en vanillemerg lobbig. Meng de ricotta door de slagroom. Zet dit weg in de koelkast tot gebruik.

Je kan er voor kiezen wat van de karamelsaus door de slagroom mee te kloppen :) doe dit als de slagroom al een beetje lobbig geklopt is.

Tot slot de koekjes! Hak de koekjes en noten fijn met de hand of pak je keukenmachine en hak totdat ze een stuk kleiner zijn (maar niet al te fijn).

Verdeel alles naar eigen wens in de glaasjes.

Serveer eventueel met nog wat karamelsaus, eet smakelijk!

Een geschikte appel voor dit dessert is een stevige, zoetzure appel zoals de Elstar of misschien Jonagold