Kikkererwten-maïssalade.

Kikkererwten-maïssalade.

Geplaatst op

De eerste rit van de feestdagen zit er weer op.

Zijn alle paaseitjes, -haasjes en wat nog meer alweer op? Tijd voor de zgn. balansdagen. Dat kan heel goed met deze salade. Kikkererwten en maïs zijn een heerlijke combinatie. Allemaal een bite en lekker vullend. En zeker met de stukjes kip een feestje!

Voor 2 porties heb je nodig:

  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1 klein blikje maïs
  • 1/2 kipfilet
  • 1 snuf shoarmakruiden of Ras el Hanout
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 el gedroogde peterselie
  • 1 el yoghurt
  • zout en peper naar wens
  • olijfolie

Bak de kip in de olijfolie en breng op smaak met de kruiden, knoflook en evt. zout en peper. Als de kip klaar is meng je de yoghurt mee en laat dit staan.

Trek de blikjes van de mais en kikkererwten open. Laat dit even uitlekken en spoel zo nodig ook eventjes af.

Meng de erwten + maïs met de peterselie en evt.wat zout en peper. Hussel de kip (in stukjes) er doorheen.

Serveer met wat extra rauwkost en je lunch of avondmaaltijd is klaar.

Geen zin in kip? Probeer eens een blikje tonijn hierbij, ook echt heerlijk!