Kip (gevuld) met paddestoelen

Kip (gevuld) met paddestoelen

Geplaatst op

Ook binnen een mum van tijd een gevuld kipfiletje op tafel? Dat kan!

Dit is namelijk minder ‘tijdrovend’ dan het lijkt. Oké, misschien niet na een hele drukke werkdag. Maar het kan ook heel ontspannend werken. Eerder maakte ik deze kip al eens bij een bord asperges of bij een grote salade met bülgur…

En nu, gewoon lekker met veel gewokte groenten! Hier het recept..

Voor twee personen:

  • twee kipfiletjes
  • 100 gram paddestoelen (naar wens)
  • 1 tl verse (of gedroogde) tijm
  • 1/4 uitje (fijngesneden)
  • 1 knoflookteentje
  • zout en peper
  • additionele kruiden naar wens of bijvoorbeeld wat citroenrasp voor die extra touch…

Enfin…verwarm de oven voor op 180 graden C.

Snij de kipfilets in aan de dikste zijde, niet in de breedte maar juist aan de bovenkant zodat je een ‘zakje’ krijgt…

Marineer ze in wat zout en peper & leg weg.

Snij de paddestoelen, ui en knoflook heel fijn. Bak deze even kort aan in wat boter of olie, samen met de tijm.

Vul de kipfiletjes met het paddestoelenmengsel en zet vast (of sluit) met een tandenstoker.

Bak de kip in ca. 20-25 minuten gaar.

Eet smakelijk!