Kip: Gewokt met abrikozen en groenten

Kip: Gewokt met abrikozen en groenten

Geplaatst op

Gezien de combinatie van de vorige post , kip en abrikozen, zo goed beviel nog maar eens een andere snellere combinatie gemaakt.

En natuurlijk deel ik mijn versie van dit Midden-Oosten getinte receptje op de site.

Gewokte kip met verse groenten en abrikozen

Voor twee personen heb je het volgende nodig.

  • 200 gr kipfilet(-haasjes)
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine courgette
  • handje gedroogde abrikozen.
  • Mespuntje zout, zwarte peper, cayennepeper en komijnzaad.
  • Een stukje geraspte gember (0.5 cm)
  • sap van een halve limoen.

Naar eigen wens wat couscous, maar is al aardig wat groenten.

Pak een ruime wok.

Doe hier wat (olijf/kokos)olie in.

Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe. Bak dit even aan.

Voeg hieraan het limoensap toe.

Ook rasp je hier de gember bij.

Doe de stukjes kipfilet erbij. Laat dit even aanbakken.

Ondertussen schaaf je de courgette in mooie lange slierten. Wat overblijft, althans ik kan nooit de courgette opschaven, snij je in kleine blokjes en bak je gewoon mee. Hou de courgetteslierten nog even apart.

Geen dunschiller of geen zin om te schaven, snij de courgette dan gewoon in blokjes.

Bak de eventuele courgetteblokjes en de paprika mee met de kip.

Breng op smaak met de kruiden.

Voeg nu ook de gedroogde abrikozen, in stukjes, toe. Op het laatst wok je de courgetteslierten kort mee.

Serveer met wat gewelde rozijnen of wat pompoen-/zonnebloempitten. Of als je wil wat couscous. (rijst of bülgur kan natuurlijk ook)