Kippensoep (snelle soto ajam).

Kippensoep (snelle soto ajam).

Geplaatst op

‚Äč Als je niet helemaal fit bent of als het buiten zo fris is als nu, wil je het liefst lekker met een kop thee (of koffie, wijn, warme chocolade...) op de bank zitten. Wat nog lekkerder is, is dan dus een kopje soep. En dan misschien wel deze kippensoep. Het lijkt bijna op een soort snelle versie van soto ajam. Soto Ajam of saoto zoals we het in Suriname kennen: een heerlijke, gevulde soep.

Ik zeg bewust trouwens een snelle versie want klassiek maak ik voor mijn saoto een lekker, gekruide bouillon. Hier kook ik (of pocheer eigenlijk) de kipfilet of een gehele kip in mee zodra je smaakvolle stukjes vlees hebt. Verder kun je aan soto of saoto zoveel toevoegen zoals lontong of iets dergelijks. Maar daarover een andere x meer.

Voor 3-4 kommetjes soep

  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 stukken kipfilet of kippendij
  • 1 sereh
  • 3 Laurierblaadjes
  • Pimentkorrels
  • 1 grote wortel
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes

Zet alvast de kippenbouillon op. Snij de groenten in kleinere stukken.

Doe in de bouillon de kip in zijn geheel, een serehstengel, de laurierblaadjes, de pimentkorrels, knoflook en de wortel.

Als de kip klaar is kun je deze fijnsnijden of pluizen.

Serveer de soep eventueel met wat noedels of rijst.