Kiprollade met feta en Italiaanse kruiden.

Kiprollade met feta en Italiaanse kruiden.

Geplaatst op

Misschien is 'even' een rondje IKEA plannen met deze drukke dagen niet het beste plan. Zeker niet als je nog van plan bent een half kerstdiner thuis te willen maken. Maar dat terzijde. De frustatie van de drukte kun je wel weer goed botvieren op het platslaan van de kipfilets voor dit gerecht. Klassiek gezien zou je een rollade van kip moeten maken met een uitgebeend kippetje. Maar ik ga voor makkelijk en snel... dus heb ik twee kipfiletjes gebruikt. Het zijn dan eigenlijk meer gevulde kiprolletjes maar dat mag de pret (en smaak!) niet drukken!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 kipfilets
  • 150 gram feta
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes salie en oregano
  • 2 handjes gedroogde cranberry
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snuf zeezout
  • klontje (room) boter

Extra nodig: braadtouw (te koop bij slager of kookwinkel). Vleesthermometer

Begin met het platslaan van de kipfilets. Leg de filets stuk voor stuk tussen 2 vellen bakpapier. Sla ze plat met een vleeshamer of gewoon een grote koekenpan. Herhaal dit voor elk filetje.

Verkruimel de feta, hak de cranberrys fijn en meng dit samen. Hak de kruiden fijn en meng deze met de olie en honing in een kommetje. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrijk ieder filetje met een deel van het kruidenmengsel. Hou nog wat over voor de buitenkant van de rolletjes. Pak een handje van het feta-cranberrymengsel en vul de kipfiletjes. Rol ze op en bind ze vast.

Op YouTube staan allemaal mooie bindtechnieken, ik heb mijn fantasie gebruikt ;-)!

Leg de rolletjes op een (met bakpapier beklede) bakplaat en bak ze in 25-30 minuten gaar.

Als je gebruik maakt van een vleesthermometer is de kerntemperatuur 80-82 graden Celsius.

Serveer bijvoorbeeld met lekkere aardappeltjes.