Kipschnitzel.

Kipschnitzel.

Geplaatst op

Ik was van mening dat er meer 'Basics' op de blog moeten komen. Ik krijg vaak de vraag: "Is moeilijk?" Of "Kan ik dat wel maken!?"

Tja, tuurlijk. Ik ben geen prof hihi, dus ja. Alles is vrij toegankelijk. Kost alleen soms wat meer tijd ;-)!

Een kipschnitzel is zo een basisding wat ik graag met jullie deel. Zeker omdat het zo makkelijk en lekker is. De crux zit hem in de perfecte korst. Of de mijne 'perfect' is!?

Voor 2 personen

  • Twee kipfilets
  • Een vel bakpapier + vleeshamer
  • (Spelt)bloem
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Kruiden zoals: cayennepeper, knoflookpoeder of bijv. gedroogde basilicum
  • Olie + boter

Je hebt van alles een beetje nodig, heel cryptisch maar begin gewoon met 3 om 3 el bloem en paneermeel en kijk hoe je uitkomt.

Begin met het platstampen van de filets. Leg ze tussen een vel (dubbelgevouwen) bakpapier en sla ze plat met een vleeshamer. Een pan werkt ook uitstekend, my dear.

Rol dan eerst de filets door de bloem.

Klop je eitje los. Breng deze naar wens op smaak met gedroogde kruiden en wat zout.

Wentel de filets door het eitje.

Tot slot wentel je de kip door de (eventueel op smaak gemaakt met kruiden) paneermeel. Druk alles goed stevig aan.

Verwarm in een koekenpan wat olie + een lik boter en bak je schnitzels goudbruin & crunchy!

Yummm!

Als korst kun je ook heel goed panko of zelfs gemalen havermout gebruiken