Kletskoppen.

Kletskoppen.

Geplaatst op

Wat een heerlijke koekjes zijn dit. Vrijwel een brok suiker, maar daar is niet altijd wat mis mee toch ;-)! Dit receptje is gebaseerd op het recept van Koopmans.

Voor een stuk of 20-25 koekjes heb je het volgende nodig:

  • 125 g witte bloem
  • 75 g boter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1-2- el koud water
  • 1.5 tl kaneel
  • 50 g blanke amandelen.
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • handje fijngehakte hazelnoten

Bereidingstijd: 10 min. Baktijd 8-10 min

Bekleed je bakplaat met bakpapier (minder erg dan invetten en sneller).

Oven voorverwarmen op 170 °C (hetelucht).

Hak de amandelen (en de hazelnoten) grof.

Roer de boter (kamertemperatuur) zacht met de suiker. Voeg bloem, water en kaneel toe.

Kneed alles tot een soepel deeg. Het deeg lijkt wat droog, maar dit hoort!

Voeg de amandelen (+ evt hazelnoten) toe en kneed deze door het deeg.

Schep met twee theelepels (of met je handen) kleine hoopjes deeg met een tussenruimte van minimaal 5 cm op de bakplaat.

Voor het mooiste resultaat druk ik ze om de 3 minuten een beetje plat.

Ze lopen namelijk niet meer uit en de tandarts is erg blij met je als je anders op die brokjes karamel knabbelt ;-)!

Bak ze ca. 8-10 min bakken tot ze mooi goudbruin zijn.

Laat ze even afkoelen op wat keukenpapier.

Ze harden vrijwel direct uit zodra ze uit de oven komen!

Succes gegarandeerd! Enjoy!

Heerlijk bij de koffie of thee. Of bij een bolletje ijs