​Knolselderij-aardappelpuree.

​Knolselderij-aardappelpuree.

Geplaatst op

Een welkome variatie op de welbekende aardappelpuree. Zo lekker bij een potje stoofvlees of juist met een rookworst. Er zijn volop mogelijkheden te noemen. Nu dacht ik wat extra groenten aan de puree toevoegen is ook wel eens leuk en lekker. Dus hop, een halve knolselderij erdoorheen. Lekker hoor!

Ook baby-proof, laat dan eventueel het zout of de boter weg!

Voor 3-4 porties heb je nodig

  • 5-6 grote geschilde aardappelen
  • 1/2 knolselderij
  • scheutje melk of klontje boter voor de smeuïgheid
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat
  • snuf zout

Schil de aardappelen en de knolselderij. Doe deze in een grote pan met water. Voeg het zout toe aan het water.

Kook de aardappelen en de knolselderij gedurende circa 20 min óf tot ze gaar (+ stampbaar) zijn.

Voeg de oregano, nootmuskaat en melk (of boter) toe en stamp het tot een gladde puree.