Kokos-chocolade-granola.

Kokos-chocolade-granola.

Geplaatst op

Granola is mijn favoriet!

Bij havermout, een bakje yoghurt of kwark maar ook (ssssttt) gewoon als snackje. Even een lepel in die pot en smullen maar. Herkent iemand dit?! Deze granola is lekker door de rijke chocolade-kokossmaak. En je kan hier dagen van genieten bij je ontbijt of gewoon als (tsja) snack dus..

Voor een goede bak vol:

  • 6 blokjes pure chocolade (min. 72%)
  • 150 gram havervlokken
  • 1 el kokosolie (met kokossmaak)
  • 30 gram kokosrasp
  • 1-2 el honing

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt in een koekenpan de kokosolie samen met de honing.

Eenmaal gesmolten doe je hier de havervlokken en kokosrasp bij.

Even mengen, leg het dan op een bakpapiertje in de oven.

In ca. 10-15 minuten (tussendoor even omhusselen) zijn je vlokken goudbruin.

Haal uit de oven en leg dan de stukjes chocolade erop (als het nog warm is).

Hussel het in het bakpapier rond zodat de chocolade alles omhult.

Even laten afkoelen en je granola is klaar!