Kokos-notenmakronen.

Kokos-notenmakronen.

Geplaatst op

Ook zo dol op kokosmakronen!?

Ze zijn heerlijk door het zachte van de kokos, het knapperige korstje en dan die heerlijke zoete smaak. Vroeger werden ze vaak thuis gemaakt door mijn moeder. Heerlijke, zoete verwennerij.

Ik besloot ze thuis te maken met een andere touch, namelijk met extra noten erdoorheen. En zonder suiker, maar met honing! Het pakte erg goed uit en je hebt zo een smakelijke (+ gezondere) traktatie!

Voor (ongeveer) 10 stuks heb je nodig:

  • 50 gram kokosrasp
  • 40 gram rauwe (of anders ongezouten) cashewnoten
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 eiwitten
  • 2-3 tl honing
  • naar wens 1/2 tl amandelessence

Verwarm de oven voor op 160 graden C.

Meng alle ingrediƫnten met elkaar tot je een wat zacht deegje hebt.

Pak twee kleine eetlepels en schep bolletjes op een bakplaat.

Bak ze in circa 10 minuten goudbruin.

Bewaar luchtdicht! Enjoy :)