Kokosmelk-pannenkoekjes.

Kokosmelk-pannenkoekjes.

Geplaatst op

Op het moment dat je wél zin hebt in pancakes, maar geen normale melk in huis hebt...

Zoiets had ik gisteren dus. Op zich helemaal geen drama, maar echt zin om naar de supermarkt te lopen had ik ook niet in mijn ultieme-chill-studeeroutfit. Dus de voorraadkast ingedoken en dan zie je kokosmelk. Ik dacht eerst, zou het kunnen? Maar als je het niet probeert, dan weet je het ook niet. Gezien ik het recept zo dadelijk ga uittypen mag je concluderen dat het gelukt is.

En wat zijn ze lekker!

Voor 6 pancakes (2 grote porties of bij grote honger)..

  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram amandelmeel
  • 75 gram bloem
  • 20 gram (kokosbloesem)suiker
  • 1 ei
  • (kokos)olie
  • poedersuiker naar wens

Meng de kokosmelk met de amandelmeel en bloem. Voeg de suiker en het ei toe en hussel even door.

Als het te dik is, doe je er 1-2 el water bij.

Verwarm de olie (of boter als je dat prefereert) in de pan.

Maak mooie hoopjes, het loopt wel een beetje uit.. en bak ze aan weerzijden goudbruin.

Serveer met poedersuiker, honing of lekker blanco.

Variatietip: leg eerst wat dungesneden plakjes banaan in de pan, beslag er boven op...en bakken maar

Eet smakelijk!