Komkommer-muntsaus.

Komkommer-muntsaus.

Geplaatst op

Nu het BBQ-seizoen is aangebroken komen alle smakelijke sausjes weer op tafel. Ketchup, barbequesausjes of een lekker pittig chili-sausje. Om alles nog enigszins in balans te houden een lekkere lichte saus erbij voor de blog.

Lekker fris door de munt. De saus heeft wat weg van een tzatziki, maar dan een versnelde versie.

Voor een flinke bak vol heb je nodig:

  • 250 ml Griekse 0% yoghurt
  • Sap van halve citroen
  • 1 eetlepel verse of gedroogde peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje zout
  • 3 takjes munt (fijngesneden)
  • 1/2 komkommer (geraspt en daarna uitgeperst in een schone doek)

Rasp de komkommer met een grove rasp.

Doe de geraspte komkommer in een schone theedoek of hydrofieldoek en knijp het helemaal uit. Doe vervolgens de komkommerrasp samen met de andere ingrediƫnten in een kommetje.

Meng even door en je saus is klaar. Lekker bij een stukje gegrild kip of als dressing bij een rauwkostsalade.

Ps. Dat schepje kun je ook gebruiken om op te scheppen ;-)!