Koningsdagtaart.

Koningsdagtaart.

Geplaatst op

Het is weer bijna Koningsdag! Feest of geen feest? Taart kan altijd!

Deze fleurige taart is lekker luchtig en fris door de verschillende vruchten.

Ook maken? Hier komt het recept:

Nodig

  • drie springvormen van 20cm (of een andere maat en dan snij je de taart op maat)

  • 250 gram zachte roomboter

  • 175 (tot max. 200) gram kristalsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gr gehakte hazelnoten of amandelen
  • 4 eieren
  • 40 gr blauwe bessen en 40-50 gr frambozen.
  • rasp van 1 sinaasappel
  • Kleurstof: rood en blauw.

Voor de botercreme:

  • 150 gram zachte roomboter
  • 150 gram poedersuiker
  • rasp van 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak eerst het basisbeslag door de boter met de suiker luchtig te kloppen. Doe dit in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg de eieren 1-voor-1 toe en mix dit tot een mooi, romig beslag.

Draai (met de mixer) op lage stand de bloem en de hazelnoten erdoorheen.

Verdeel het beslag over drie kommen.

Kom 1: hier gaan de frambozen en wat druppels rode vloeistof.

Kom 2: dit wordt de 'witte' laag + sinaasappelrasp

Kom 3: hier gaan de blauwe bessen bij en wat druppels blauwe kleurstof.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de drie 'lagen' ongeveer 15 min. Ze moeten echt niet te bruin worden. Laat ze afkoelen.

Maak dan de botercreme door de boter en poedersuiker enkele minuten goed romig te kloppen. Smeer de botercreme tussen de lagen blauw-wit en rood-wit en maak de taart af.

Serveer evt. nog met wat extra fruit.

Enjoy!