Kroketjes van zalm en hüttenkäse.

Kroketjes van zalm en hüttenkäse.

Geplaatst op

Yes! Ik mocht meedoen als insider van de challenge van Uit Paulines Keuken!

Dit keer ging de challenge om hüttenkäse! Je weet wel, de romige low-fat kaas die iedereen (of in ieder geval ik!!) heel graag nuttig! Mijn opdracht was iets te maken met zalm, hüttenkäse en een brood. Ik wilde wat anders dan een sandwich of broodrolletje! En zoals mijn foodie-brein werkt bedacht ik dus een kroket!

Ze waren erg lekker, we hebben er hier gisteren van genoten! Samen met twee kleine hartige taartjes & ja, toch ook een sandwich!

Hier het recept van de kroketjes.

Voor 8 stuks

  • 50 gram gerookte zalm
  • 4 el hüttenkäse
  • zout naar eigen wens
  • 1 ei (gescheiden); eidoor gaat door het beslag
  • 1 plakje (Liefde & Passie) brood
  • verse tijmblaadjes
  • bloem, olie en paneermeel

Maal eerst het sneetje brood fijn in de keukenmachine.

Mix de gerookte zalm samen met de hüttenkäse mee

Doe hier de verse tijm en eidooier vervolgens bij.

Maak met twee lepels quenelletjes of rol op met je handen.

Verwarm in tussen een laagje olie in een koekenpan.

Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door de paneermeel.

Bak ze in enkele minuten rondom goudbruin.

Et voila! Eet smakelijk!