Kruidenomelet met ricotta-avocado mousse & gerookte zalm

Kruidenomelet met ricotta-avocado mousse & gerookte zalm

Geplaatst op

Zoals uit mijn vorige post al bleek ben ik dol op avocado! Je kan er ook zoveel mee!

Deze omelet lijkt op de wrap die ik weleens maakte. Ik had na de feestdagen o.a ricotta over! Ook mascarpone, hier volgt binnenkort een tiramisu recept van!

Voor deze heerlijke lunch heb je voor 1 persoon het volgende nodig:

  • 2 eieren
  • beetje kokosolie
  • scheutje (sojamelk)
  • kruiden naar wens (bijv. gedroogde basilicum, dille, rozemarijn etc.)
  • zout en peper naar eigen wens
  • 50-100 gram gerookte zalm
  • Een halve (rijpe!) avocado
  • Limoensap (paar theelepels)
  • twee grote eetlepels ricotta.

Verwarm je koekenpan. Doe hier de olie (of een klontje boter in). Klop de eieren los met de melk. Breng dit op smaak met de verse kruiden (zoals rozemarijn, tijm of oregano). Giet het ei-kruidenmengsel in de warme pan. Laat rustig bakken, totdat je omelet klaar is omgedraaid te worden.

Lepel de avocado uit en prak dit. Meng de avocado met de ricotta. Doe hier wat druppels limoensap bij. Breng op smaak met zout en peper.

Je omelet is ondertussen wel klaar. Haal deze uit de pan.

De zalm kun je of even opwarmen in de pan van je omelet of zo koud erop leggen. Besmeer de omelet met het ricotta-avocado mengsel. Leg de zalm erbij!

En klaar! Heerlijk is dit!!