Kwarkbollen met spijs

Kwarkbollen met spijs

Geplaatst op

Happy happy Easter! Of gewoon blij omdat het lang weekend is ;-)! En je wordt nog vrolijker van lekker eten toch ?! Deze kwarkbroodjes zijn een combinatie van gezond en een beetje slecht. En misschien wel ideale aanvulling voor bij je heerlijke Paasbrunch!

Ik maakte soortgelijke bolletjes al eerder in een hartige versie met speltmeel en rozemarijn, zie hier . Ook erg lekker!

Je kan er voor kiezen de spijs zelf te maken of te kopen, no worries. Vast even lekker!

Voor vier stuks:

  • 160 gram boekweitmeel
  • 130 gram magere kwark
  • 1 groot ei
  • 1 tl kaneel
  • 25 gram rozijnen
  • 20 gram gehakte noten
  • 20 gram fijngesneden gedroogd fruit
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl honing
  • 1 extra ei om te bestrijken of melk.

Spijs: zie hier het recept. Voor deze broodjes heb je voldoende aan een kwart vh recept en anders dus een kleine 100 gram)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Als je zelf spijs maakt, doe dit dan eerst en laat het spijs even een halfuurtje staan in de koelkast. Uit de winkel? Klop dit dan even los met een half eitje.

Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve het spijs) met elkaar tot een samenhangende massa.

Verdeel het in vieren. Het is een plakkerig geheel, dit hoort. Dus pak je het met een grote lepel bijvoorbeeld.

Maak in ieder deel van het deeg een kuiltje en leg hier het spijs in. Vouw dit dicht en leg je bolletje op een bakplaat met bakpapier.

Ga door tot het beslag op is. Bestrijk de bolletjes met wat losgeklopt ei of een beetje melk.

Bak de bolletjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar!

Ze zijn echt heerlijk, zowel koud als warm lekker!

Enjoy!!