Lambruscogelei met fruit.

Lambruscogelei met fruit.

Geplaatst op

Het eerste recept op deze blog! Wat is dit leuk en heel benieuwd welke kant het op zal gaan!

Dit receptje is heerlijk en lekker fris. Het originele recept is afkomstig van Nigella! Ik heb het gedeeltelijk aangepast, maar zal haar toch een deel van de credits geven.

Voor 6 personen. Bereidingstijd 10-15 min. Wachttijd 3-4 uur.

  • 250 gr rood fruit (kersen, frambozen oid)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 625 ml muskaatwijn of lambrusco
  • 125 ml water
  • 2 el limoensap
  • 100 gr (vanille)suiker.

Verdeel het fruit over zes glazen.

Week de gelatine in koud water.

Verhit de wijn, water, suiker en limoensap op laag vuur. Als de suiker is opgelost, laat je het nog ca 1 min koken. Daarna kan het van het vuur af.

Knijp de gelatine uit en doe het in een kopje. In het aparte kopje vermeng je de geweekte gelatine met 1/5e deel van het warme mengsel.

Daarna vermeng je alles. Laat het afkoelen en giet het (iets afgekoelde, maar nog wel vloeibare) mengsel over het fruit. Laat het opstijven in de koelkast.

Serveer en enjoy!

Uit; Nigella Express van Nigella Lawson.