Lamsbout uit de oven

Lamsbout uit de oven

Geplaatst op

Dit heerlijke (makkelijke) receptje komt uit het boek Simple Dinners van Donna Hay.

Bereidingstijd ongeveer 30 min.

Nodig voor 3-4 personen:

  • 1 uitgebeende lamsbout (450 gram)
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl grofgemalen zwarte peper
  • 0.5 tl grof zeezout
  • wat oregano

Verwarm de oven voor op 220°C.

Meng alle kruiden (makkelijkste is op een snijplank).

Wrijf de lamsbout rondom goed in.

Duw hem goed door de kruiden heen.

Vet een ovenschaal met olijfolie.

Doe hier de takjes oregano in.

Leg de lamsbout in de schaal. Gaat voor ca. 20 min in de oven (voor medium binnenkant).

Ik gebruikte een vleesthermometer en heb hem tot 65°C kerntemperatuur gegaard. Dan is hij medium-(misschien zelfs nog iets rare)

Ik serveerde de lamsbout met een tomatensalade en (vooraf in citroen en olijfolie gemarineerde) aardappeltjes uit de oven.